Forbrugslån

Skal du låne penge, er det naturligvis vigtigt, at du ved hvilket lån, det bedst kan betale sig at optage. Som det ser ud i dag findes, der nemlig mange forskellige lån, og det kan derfor være rart at vide, om det er et forbrugslån, et kviklån eller måske et samlelån, som du skal have fingrene i.

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er en type af lån, hvor du som privatperson kan bruge de lånte penge på lige det, som du har lyst til. Ligesom de populære kviklån, kan forbrugslån hurtigt optages på internettet. Forskellen mellem de to lån er dog typisk, at beløbet på forbrugslån er en anelse højere.

Vil du optage et forbrugslån, tager det i de fleste tilfælde kun få minutter at ansøge på nettet. Derefter kan du forvente et hurtigt svar fra låneudbyderen, og på den måde kan du se, om du er blevet godkendt til at låne det beløb, som du ønsker eller ej.

Brug forbrugslånet til forbrug

Det kan være svært at finde rundt i, hvornår man skal optage de forskellige lån. Dog kan man sige, at ordet “forbrugslån” i høj grad lægger op til, at disse penge netop skal bruges på forbrug. Når du optager et forbrugslån, er der dog ikke nogen, der blander sig i, hvad du bruger pengene på.

Derfor kan du eksempelvis bruge et forbrugslån, hvis du har lyst til at forkæle din familie med en rejse til et varmt land. Men det kan ligeledes være muligt at bruge pengene på en dyr tandlægeregning eller reparation af opvaskemaskinen.

Kan du optage et forbrugslån?

Generelt er der ikke mange krav, du skal opfylde, hvis du vil optage et forbrugslån. Der er dog to ting, som det kan være en god idé at holde for øje. Det første er, at du helst ikke skal være registreret i RKI som dårlig betaler. Det er ikke umuligt at låne penge, hvis du står i dette register, men med god grund bliver det en hel del sværere.

Desuden kan der ved nogle forbrugslån være krav til din alder. Ikke alle kviklån kan optages, blot fordi du er fyldt 18 år. Inden du forelsker dig alt for meget i et specifikt forbrugslån, er det derfor en god idé at tjekke, om du har mulighed for at optage lånet.

Sammenlign de forskellige forbrugslån

Det er både muligt at finde dyre og billige forbrugslån. Vil du gerne optage et forbrugslån, som bliver så billigt for dig som muligt i sidste ende, er det derfor en god idé at sammenligne de forskellige lån. Her kan du naturligvis kigge på lånenes renter og gebyrer, men disse tal kan være svære at blive kloge på.

Vil du gerne have et mere samlet billede af, hvilke udgifter du kan forvente at skulle betale for dit forbrugslån, bør du kigge på lånets ÅOP. Lånets ÅOP er de årlige omkostninger i procent. Dette vil sige, at du nemt kan beregne, hvad lånet kommer til at koste dig, når alle omkostninger, som renter, gebyrer og eventuelle afgifter, bliver talt med.

Det rette lån til dig

Skal du låne penge til et hus, er det naturligvis ikke et forbrugslån, du skal have fat i. Dette lån egner sig nemlig i højere grad til at finansiere ting på en forholdsvis kortvarig basis. Hvis du skal optage et lån, som du bliver glad for, kan det godt betale sig at bruge tid på at undersøge markedet. På den måde bliver du nemlig klogere på hvilke muligheder du har, samt hvad der bedst kan betale sig, når vi snakker renter, gebyrer, ÅOP, løbetid og alle de andre lånebegreber.

Scroll to Top