Hvem kan optage et kviklån?

Kviklån er en fristende sag for mange mennesker. Med et kviklån kan du nemlig hurtigt og nemt få flere penge på din konto, som du kan bruge på lige det, som du har lyst til. Det er dog ikke alle mennesker, som kan optage et kviklån. Læs med hvis du vil vide, om du har mulighed for at låne penge.

Den rette alder

Skal man låne penge, er det nødvendigt, at man har en vis alder. Du skal nemlig være fyldt 18 år, for at det er muligt for dig at låne penge fra en låneudbyder. Selvom du er fyldt 18 år, er det dog ikke sikkert, at du kan få fingrene i alle de forskellige lån.

Hos nogle låneudbydere ligger alderskravet på 21 eller 23 år. Du kan ikke gøre noget for at ændre din alder, og derfor er der ikke andet for end at vente med at optage et kviklån, hvis du ikke er gammel nok.

Indkomsten skal være fast

Hvis du skal have mulighed for at optage et lån, bør du desuden have en fast indkomst. Du kan således ikke låne penge, hvis du ikke på en eller anden måde får nogle penge ind på kontoen hver måned.

Dette giver god mening, da låneudbyderne naturligvis er interesserede i at få deres lånte penge betalt tilbage. Låner man penge ud til folk, som ikke har en fast indkomst, er der forholdsvis stor chance for, at de ikke kan betale pengene tilbage. Lån penge i dag, hvis du opfylder kravene som lånoptager.

Ingen dårlige betalere

Når du skal låne penge, er det desuden vigtigt, at du ikke er registeret som dårlig betaler. En registrering som dårlig betaler sker, hvis du før i tiden ikke har betalt dit lån tilbage. Du kan blandt andet blive registreret som dårlig betaler i debitor registret eller hos RKI.

Hvis du vil låne penge på trods af din registrering som dårlig betaler, kan du enten vente fem år til din registrering bliver annulleret, eller du kan betale det lån tilbage, som du har misligholdt.

Bopæl og arbejdstilladelse

Det sidste krav, som du skal opfylde, hvis du skal låne penge, er, at du skal have bopæl og arbejdstilladelse i Danmark. En arbejdstilladelse betyder dog ikke nødvendigvis, at du skal være i arbejde lige nu.

Derudover gælder det generelt set, at det er lettere for dig at optage et lån, hvis din økonomi i forvejen ser god ud.

Scroll to Top