Lån penge online

Inden du låner penge online, er det en rigtig god idé at blive klogere på emnet. Det kan blandt andet være rart for dig at vide, hvad du kan forvente af ansøgningsprocessen, og hvor hurtigt du får dine penge. Læs med og få svar på dine spørgsmål.

Ansøgningsprocessen

Når du skal ansøge om et lån online, bør du starte med at finde en hjemmeside, som kan give dig en oversigt over de forskellige lån, der bliver tilbudt. På den måde kan du nemlig sammenligne lån fra forskellige låneudbydere og se, hvad der bedst kan betale sig.

Har du fundet et lån, som du godt kan tænke dig at optage, skal du give nogle personlige oplysninger. Dette er blandt andet, hvor gammel du er, samt om du er registreret i RKI. Efter du har givet disse oplysninger, er det ganske normalt at komme videre til en side, hvor du skal verificere din identitet via NemID og indtaste dit CPR-nummer.

For at udarbejde en ansøgning skal du ligeledes give samtykke til at give adgang til e-SKAT. Har du givet alle disse oplysninger, er det bare med at vente og se, om din ansøgning bliver godkendt.

Du kan bruge pengene, som du vil

Til forskel fra de lån, som man optager i banken, vil du typisk ikke bliver spurgt ind til, hvad du skal bruge de lånte penge på. Dette betyder, at du kan optage et lån og bruge pengene på lige det, som du har lyst til.

Det kan for eksempel være, at du vil invitere hele din familie med på ferie, eller det kan være, at du har brug for penge, så du kan købe noget lækkert tøj. Inden du optager et stort lån, bør du dog overveje, om du kan betale lånet tilbage.

Ingen sikkerhed

Optager du et lån på nettet, er det sjældent, at der skal stilles sikkerhed. At stille sikkerhed betyder, at du giver långiveren en garanti for, at du vil betale pengene tilbage. Du kan for eksempel stille sikkerhed i form af værdifulde genstande, som du ejer, hvis du optager et mindre lån.

Netop fordi der ikke bliver stillet sikkerhed, skal långiverne være sikre på, at de får gjort op for de penge, som de mister, når folk ikke kan betale tilbage. Dette er blandt andet en af grundene til, at du kan finde lån med meget høje renter.

Du får pengene hurtigt

Lån penge online, hvis du gerne vil have pengene ind på din konto hurtigt. Hele processen med at låne penge går nemlig ekstremt hurtigt på internettet i forhold til, hvis du skal låne penge i banken. Dette skyldes blandt andet, at ansøgningsprocessen er hurtig, da der bliver stillet meget få spørgsmål.

Grundet lovændringer er det i dag sådan, at du først kan acceptere det lånetilbud, som vender retur efter ansøgningsprocessen, når der er gået 48 timer. Denne regel gælder lån med korte løbetider, og har til formål at mindske antallet af impulskøb finansieret af lån.

RKI og Debitor registret

Betaler du ikke dine lån tilbage til tiden, kan du risikere at blive registreret som dårlig betaler hos RKI eller Debitor registret, som bare er to af de registre, der findes over dårlige betalere. Er du blevet registreret i et register som dette, er det ikke umuligt at optage et lån online, men det bliver en hel del sværere.

Dette giver god mening, da det sjældent er den rette løsning at låne mere, hvis du allerede skylder penge væk. Det kan være en fristende løsning at låne penge til at betale sin gæld tilbage, men oftest fører dette blot til, at du i sidste ende vil skylde endnu flere penge.

Scroll to Top