Ofte stillede spørgsmål omkring lån

Før du ansøger om nogen form for lån, er det vigtigt at forstå, hvordan lån fungerer, så du ved, hvilken type der er bedst for dig og din situation. Derfor vil vi her besvare nogle af de mest almindelige spørgsmål omkring lån.

Hvad er de mest almindelige låntyper?

Bolig, realkredit-, bil-, forretnings- og personlige lån er nogle af de mest hyppigste men også lån studie- og kviklån er blandt de mest almindelige typer lån, som folk får.

Vilkårene for lånene afhænger af en række faktorer, herunder din kredit score, långiverens risiko og hvor længe lånet vil være udestående.

Hvilke typer lån er lettest at få?

Det kan typisk være lettere at få og bære en lavere rente finansiering til et bilkøb og forbedringer af boligen. For eksempel, hvis du får finansiering af en bil, mens du er på stedet hos forhandleren, skal du antage, at en del eller hele renteomkostninger, som er indbygget i omkostningerne ved dit køb.

Et andet eksempel på finansiering, der er let at få, er kreditkort fra stormagasiner og andre handlende. I de fleste tilfælde er disse forretninger ivrige efter at komme i gang med et kreditkort, så du køber ting i deres butikker. De tager gerne en lille risiko for at give dig kredit, så du køber hos dem.

Regeringen garanterer, at bankerne ikke mister penge på visse realkreditlån eller studielån, hvilket gør långivere mere villige til at godkende lån, som de ellers ville finde for risikable.

Hvad er forskellen mellem et sikret og et usikret lån?

Et sikret lån er knyttet til noget større af værdi, såsom en bil eller et hus. Dette giver långiveren en klar anvendelse. Hvis du for eksempel har et billån, og du holder op med at foretage betalingerne. Så kan långiveren tage din bil tilbage og sælge den for at betale deres udgifter og saldoen på dit lån. Hvis de ikke kan sælge det for så meget som du skylder, skal du muligvis stadig betale den resterende saldo. Nogle er sikret, for eksempel ved en tilknyttet opsparingskonto.

Et lån uden sikkerhed giver ikke långiveren de samme klare middel. Hvis du har en ikke sikret kreditgrænse, og du holder op med at foretage betalinger, kan långiveren begynde at tage juridiske skridt til at indsamle det skyldte beløb fra dig. 

Til sidst kan långiveren muligvis beslaglægge dine aktiver eller penge fra din bankkonto, men det er en meget mere involveret proces end et sikret lån.

Sikrede lån er generelt lettere at få end de mere usikrede lån.

Scroll to Top