Sådan får du styr på virksomhedsøkonomien

Hvis der er én ting som de fleste erhvervsdrivende oftest glemmer i jagten på at etablere en god forretning, så er det de udgifter der er forbundet med at iværksætte – erhvervsløsninger kommer nemlig oftest med et lidt andet prismærke end private løsninger. 

Hvis du er ny erhvervsdrivende og i gang med at etablere dig selv på markedet, så bør du være opmærksom på hvor din økonomien energi skal lægges, det kan nemlig være svært at holde på kronerne og ørerne når du først kommer i gang. 

I denne artikel finder du et par gode overvejelser omkring opstart og det med at låne penge i forbindelse med opstarten.

Hvilke udgifter SKAL du have?

Uanset hvilken form for erhverv du driver, så kommer der til at være nogle udgifter som du bare skal have dækket, for at kunne holde både dig og dit erhverv ovenvande. Disse udgifter er selvfølgelig de vigtigste og skal dækkes først. 

Derefter har du dine nice-to-have udgifter som optimerende software og andre løsninger der på en eller anden måde gør dit arbejdsliv nemmere. Disse koster selvfølgelig også lidt, men må aldrig vurderes til at være nødvendige. 

Hvordan tjener du dine penge?

Hvis du eksempelvis har en virksomhedsøkonomi der ikke er abonnementsbaseret men istedet er baseret på enkelte store betalinger, så gør du dig klogt i at vurdere din fremtidige pengesituation og få lagt rigeligt med penge til side til uforudsete udgifter – det kunne gå hen og redde din virksomhed i sidste ende. 

Når du låner

Det er sjældent at man oplever at virksomheder er fri for at låne penge på et eller andet tidspunkt. Så når du låner penge bør du selvfølgelig kigge på de forskellige udbydere og sammenlign her og der for at finde ud af lige præcis hvilket lån de rer bedst for netop dig – der er meget større forskel på lånene og vilkårene end du umiddelbart skulle tro. 

Når du beslutter dig for at låne penge til dit erhverv, så skal det være velovervejet. Det kommer kun tilbage og bidder dig selv i måsen i sidste ende, hvis du bare \’snolder\’ pengene væk på ting der ikke kan give afkast igen. 

At låne penge til sit erhverv bør i sin simpleste form bare betragtes som et lån du tager på vegne af dig selv, virksomheden og alle dine ansatte. Det er et lån med meget mere på spil, end et privatlån, i og med at man også skal sikre sine ansatte.

Scroll to Top