Tre tips til at spare penge i hverdagen

Forbrug er lig med vaner og ugentlige storindkøb af en masse ting, som vi har en ide om, at vi har brug for. Siden forbrug for rigtig mange mennesker bygger på mangeårige vaner, kan det som forbruger være svært at få øje på, hvor man kan spare i dagligdagen. Herunder kan du få ideer tips til at skære ned på dit forbrug og spare penge. 

Lav en ugentlig madplan

Det kan være svært at få de gode ideer til familiens aftensmad og børnenes madpakker, som både er kreative, spændende og ikke mindst billige, når du står nede i supermarkedet og kigger i køledisken. Derfor kan det være en fordel at lave en ugentlig madplan, før der handles ind. Hvis i har brug for ekstra hjælp til at købe ind til hverdagen, kan det være en ide at undersøge mulighederne for det bedste kviklån. Et kviklån er nemlig hurtigt, og kan være med til at hjælpe jer igang med at købe mad ind til en nøje planlagt uge. Ved at kigge i supermarkedernes tilbudsaviser kan familien sammen finde frem til, hvad der skal på den kommende uges madplan. Hvis i vælger at skrive en planlagt indkøbsseddel ud fra tilbudsaviserne og handle stort ind en til to gange om ugen, i stedet for at handle, når sulten melder sig, lige før aftensmaden, vil det spare jer for mange penge. Planlægningen af madplanen vil give jer mulighed for at undersøge, om nogle af jeres køb kan bruges flere dage og i flere forskellige retter. Foruden muligheden for at spare penge, kan i også spare rigtig meget tid på at undgå at handle hver dag. 

Undersøg dine månedlige faste udgifter 

For mange mennesker er de månedlige faste udgifter ikke noget, de tænker over, at de kan optimere eller finde billigere alternativer til. Imidlertid kan det for mange godt betale sig at undersøge markedet for eksempelvis priser på internet eller telefon. Hvis bare den månedlige udgift til disse falder en smule, kan det gøre en stor forskel årligt. Derfor er det værd at undersøge. Udgifter, der bruges på transport, er desuden også noget, der for mange mennesker kan spares penge på. Det overrasker rigtig mange danskere, hvor mange penge de kan spare, hvis de bare skifter halvdelen af deres månedlige busture ud med at cykle i stedet for.

Sælg ud fra gemmerne

Står der en gammel grill, et TV eller et spisebord i garagen og samler støv? Ved at rydde ud i gemmerne finder mange ud af, at de har mange fine og brugbare ting, som de ikke får brugt. Rigtig mange ting kan sælges for fine priser. Det er både en stor fordel for sælgeren, som tjener en skilling på ting, der ikke bliver brugt, og også for køberen, som sparer penge på at købe noget brugt. Hvis garagen er fyldt med legetøj, værktøj, møbler eller andet, der ikke længere bliver brugt, kan salg af det altså være en rigtig god måde at få ryddet op og tjent penge. 

Scroll to Top